כתבו על מסעדת נווה צדק מקום של בשר בתל אביב

 
נווה צדק מקום של בשר
 
 
 
 
שבת פרה
יובל ג'וב | טיים אאוט, 06/09/2015
החברים מ- NG מוזמנים לבוא לטעום
איתי להט, מערכת וואלה! | וואלה!, 06/09/2015

ניני נוף, מס' 2 ברשת "ג'ירף" פורש אחרי 12 שנה ופותח בשבוע הבא מקום משלו בנווה צדק. המטרה: להגיש את הבשר המשובח ביותר בארץ

בשכונת נווה צדק התל אביבית מתחיל לצמוח מתחם בשרים. בתחילת שבוע הבא יפתח שם ניני נוף (36) את "נווה צדק – מקום של בשר" מטרים ספורים מהיכל הבשרים NG ובמקום בו פעלה במשך שנים מסעדת רונית שהגישה אוכל ביתי.

תאוות הבשרים של נוף כבר מקננת בו שנים והוא מגיע עם הרבה ניסיון מהתחום הקולינארי כאחד מהמנהלים הבכירים של רשת 'ג'ירף' בה פעל ב- 12 השנים האחרונות. התפקיד האחרון שלו ברשת היה מנהל המטבחים, אבל עכשיו הוא רוצה מטבח משלו שיהיה בו רק בשר משובח ונטול התחכמויות.

"אני חולם הרבה שנים על מסעדת בשרים קטנה שמגישה את הבשר הכי טוב בארץ" הוא אומר "במקום החדש ניישן את הבשרים במקום, בעצמנו, במקרר יישון מיוחד. הידע שלי בנושא הוא רב ובשנים הראשונות, אני אהיה הגריל-מן שאמון על הוצאת הבשרים מהמטבח".

נוף מאזכר לא פחות מאשר את מסעדת פיטר לוגר, מקדש הסטייקים המשובחים מניו יורק, כמקור להשראה. "יש בארץ הרבה בשר טוב" הוא מתעקש, "פשוט צריך לדעת איך לאתר אותו ואיך לטפל בו כמו שצריך, זאת אומרת כיצד ליישן ולטפל בחומר הגלם. את כל הבשר שלנו אנחנו מתכוננים לקנות מכמה ספקים מקומיים שבחרנו בקפידה רבה. אני מאמין גדול בבשר לא מיובא ובטיפול שניתן לו".

המסעדה הקטנה (50 המקומות) מכוונת לקהל אופנתי ואיכותי סטייל ניו-יורק. התפריט הוא מצומצם בסגנון מסעדת בשרים אמריקנית. "המנות מאוד פשוטות", מפרט נוף, "יהיו פה משהו כמו 4-5 מנות ראשונות פשוטות, 12 סוגי חיתוך ונתחי בשר שונים, ביניהם פורטרהאוס, נתח קצבים וכמובן פילה, סינטה ואנטריקוט. התוספות הן קלאסיות: גראטן, צ'יפס, טבעות בצל ותרד מבושל בשמנת. בלי התחכמויות". 

לגבי הקרב הצפוי עם מסעדת NG הוא אומר: "כמובן שיש לי המון כבוד ל- NG, אני מקווה שהתחרות תהיה טובה לכולם, מניסיוני מתחרות כולם מרוויחים. אני גם מאוד אשמח אם הם יבואו לטעום".

הבית השחור
דניאל רווגוב | הארץ, 06/09/2015
ביקור חוזר במקום של בשר – עדיין חגיגה של בשר
יורם קוהן | אכול ושאטו, 06/09/2015

הביקור הקודם שלי ב"מקום של בשר" לפני כחודשיים וחצי, הניב כתבה וביקורת די מלהיבה, ולא קשה היה לדרבן אותי כדי להגיע לביקור חוזר. לבדוק ולהשוות את שכתבתי, ובוודאי הזדמנות מצוינת ליהנות מסטייק עסיסי. שלא כדרכי, הגעתי הפעם לבד, בצהרים, וכמובן ללא כל תיאום מראש.

החלטתי לגשת ישר לעניין. לא פתיחה ולא קינוח. ישר לסטייק אנטריקוט בליווי גרטן תפו"א.
מה אומר ומה אגיד. האנטריקוט נימוח בפה מרוב רכותו, מפוצץ בטעמים עזים מנימי השומן השזורים בו, פשוט מנה שאתה לא רוצה שתיגמר. הרמה לא רק נשמרת, אלא גם עולה. הגרטן גם הוא היה מעולה, ליווי מושלם וטעים.

אז איך עושים את זה? איך מגיעים לרמה כזאת?
כנראה בצורה הפשוטה ביותר. עבודה קשה, תשומת לב אישית, ואי התפשרות על האיכות והביצוע. והתובנות הללו עולות בעקבות שיחתי עם ניני, בעל המסעדה, וסיורי לאחר מכן במטבח של "מקום של בשר".

ניני הוא גם הבעלים וגם השף. הוא בוחר בעצמו את נתחי הבשר על פי קריטריונים קשוחים כדי שיזכו להיכנס למקרר היישון שלו. הוא מפקח באופן אישי על כל תהליך היישון עד להגעה של הבשר לדרגה המושלמת לצלייה. ניני הוא גם השף כפי שציינתי, וככזה הוא הגרילמן שדואג לצליית הבשר כפי שנדרש.
באתי, אכלתי, נהניתי שוב בצורה יוצאת דופן מסטייק לעילא ולעילא, ושרק תישמר הרמה כך.

והנה הכתבה המקורית של יורם קוהן:
אני לא יודע מה קרה פה, אבל משהו טוב קרה. בעיות החניה הקשות במתחם נווה צדק בת"א היו שוות כל מאמץ. "מקום של בשר" הותירה אותנו בהיי של בשר לאחר ביקורנו בה, שמזה זמן רב לא זכור מתי אירע דבר שכזה.

"מקום של בשר", מסעדה די חדשה בת"א, שוכנת במתחם נווה צדק בת"א, סמוך מאוד למגדל שלום בתחילת רחוב אחד העם.
עצם הסביבה משרה אווירה של משהו אחר שמשדרג את האווירה הקסומה של האזור המחודש.

הידיעה על המסעדה הגיע אלי במהרה לאחר פתיחתה, ולביקורי בה צרפתי שלושה חברי ילדות, קרניבורים רציניים ומביני עניין וטעם בבשר, כך שבשר איכותי לא דבר זר לחכם, ויכולים הם לעזור, מלבד לאכול, במשוב מצוין לביקור שכזה.

המסעדה ממוקמת בפינת רחוב, בעלת חלונות זכוכית גבוהים המאפשרים הצצה למתרחש ברחוב. העיצוב עדין ובטוב טעם, כך גם השולחנות והכיסאות שהיו די נוחים לישיבה. גם בר מושקע יש למעדיפים אותו, וגם פינת המתנה עם כורסאות ומגזינים בנושא בשר כמובן. די מעניין ומלבב.
את פנינו קיבלו מלצריות חינניות ומארחת הבית, שעד לעזיבתנו גילו שירות יוצא מן הכלל. את דרכנו למקומותינו ליוותה מוסיקה רקע שקטה, תאורה עמומה משהו, שיחדיו יצרו אוירה נעימה, והרגשנו די טוב עם פתיחה שכזאת.

פתיחה
ללא הרבה היסוס הזמנו סט של מנות פתיחה כדי לשבור את הרעב שקפץ עלינו זה מכבר. לחם שום ושמן זית (14 ₪) היה טוב לגירוי, הסלט הספרדי, שהיה מורכב משעועית לבנה (רכה וטובה), עגבניות, בצל סגול ופטרוזיליה (29 ₪) היה מרענן ודי מוצלח. הקרפצ'ו פילה בקר בשמן זית ופרמזן (42 ₪) היה רך ומצוין. התפנקנו גם עם הפיקניה, רצועות קטנות של שייטל; מנה שהייתה פשוט מצוינת. עם פתיחה שכזאת ויין אדום שרומם את רוחנו עוד יותר, תקוותנו הייתה אחת: שיימשך רק כך.

עיקרית
למנה עיקרית דווקא רצינו ל"תקוף" איזה פורטרהאוס רציני או אפילו טי-בון מכובד, אבל לצערנו נבצר מהבעלים לספק לנו את הסחורה, ולא כי לא היה, כי אם פשוט מהסיבה שהנתחים לא היו מספיק מיושנים ובשלים מבחינתו לאכילה. די הופתעתי לטובה, אציין, מה שמלמד על אי ההתפשרות על האיכות ב"מקום של בשר", גם במחיר של אכזבה מסוימת ללקוח.
"הסתפקנו" במנות של נתח פילה בקר 300 גר' (135 ₪) ובפריים ריב כ- 600 גר' (24 ₪ ל- 100 גר'). כאן אני חייב לעשות הפסקה ולקחת אויר. זה היה משהו אחר. ציקצוקי השפתיים וקולות אנחות ההנאה נשמעו בכל ביס, ולפחות למרחק של מספר שולחנות. לא נעים, אבל כל כך טעים. מזמן לא בא לפינו משהו בסדר גודל שכזה. הפריים ריב, אנטריקוט על העצם, היה קריספי בצדיו החיצוניים, עסיסי ורך בתוכו, ובעל טעם משגע. פיצוץ של טעמים. תענוג. אחד הטובים שאכלנו מעודנו. הפילה, אוך הפילה. מי שמכיר אותי יודע שפילה בקר אינו מהמועדפים אצלי, אבל במקרה הזה, מזמן מזמן לא טעמנו בשר בעל רוך ומרקם שכזה. פשוט נפלא. כל כך רך שפשוט נמס בפה.

את המנות העיקריות עטפנו במבחר סוגים שונים של תוספות לגיוון: סלט ירוק, צ'יפס הבית, טבעות בצל וגרטן תפו"א (14 ₪ כל מנה), תוספות שהיו ברמה סבירה והאחרונה שהייתה מעולה.

לסיום הארוחה המשביעה הזמנו קפה וגם מספר מנות אחרונות לקינוח, שהיו די סבירות, אבל למי כבר היה אכפת או זוכר אחרי החוויה שעברנו.

סיכום
אני לא יודע מה קרה פה, אבל משהו טוב קרה. יגיד מי שיגיד שאולי נסחפתי, אבל כמה טוב היה להיסחף. אז כן, כאשר מגיע אז מגיע. והרבה כבוד. עם בשר שכזה אפשר להיסחף ממנה למנה, ומביס לביס וללא מעצורים. האווירה מושלמת, ושרק יימשך כך ותישמר הרמה.
כ- 220 ₪ לאדם, ושתייה.


מקום של בשר
רח' שבזי 46 נווה צדק, ת"א
טל. 5104020 - 03

מקום של בשר – יופי של מקום, חגיגה של בשר
יורם קוהן | MeetTheMeat.com, 06/09/2015

אני לא יודע מה קרה פה, אבל משהו טוב קרה. בעיות החניה הקשות במתחם נווה צדק בת"א היו שוות כל מאמץ. "מקום של בשר" הותירה אותנו בהיי של בשר לאחר ביקורנו בה, שמזה זמן רב לא זכור מתי אירע דבר שכזה.

"מקום של בשר", מסעדה די חדשה בת"א, שוכנת במתחם נווה צדק בת"א, סמוך מאוד למגדל שלום בתחילת רחוב אחד העם.
עצם הסביבה משרה אווירה של משהו אחר שמשדרג את האווירה הקסומה של האזור המחודש.

הידיעה על המסעדה הגיע אלי במהרה לאחר פתיחתה, ולביקורי בה צרפתי שלושה חברי ילדות, קרניבורים רציניים ומביני עניין וטעם בבשר, כך שבשר איכותי לא דבר זר לחכם, ויכולים הם לעזור, מלבד לאכול, במשוב מצוין לביקור שכזה.

המסעדה ממוקמת בפינת רחוב, בעלת חלונות זכוכית גבוהים המאפשרים הצצה למתרחש ברחוב. העיצוב עדין ובטוב טעם, כך גם השולחנות והכיסאות שהיו די נוחים לישיבה. גם בר מושקע יש למעדיפים אותו, וגם פינת המתנה עם כורסאות ומגזינים בנושא בשר כמובן. די מעניין ומלבב.
את פנינו קיבלו מלצריות חינניות ומארחת הבית, שעד לעזיבתנו גילו שירות יוצא מן הכלל. את דרכנו למקומותינו ליוותה מוסיקה רקע שקטה, תאורה עמומה משהו, שיחדיו יצרו אוירה נעימה, והרגשנו די טוב עם פתיחה שכזאת.

פתיחה
ללא הרבה היסוס הזמנו סט של מנות פתיחה כדי לשבור את הרעב שקפץ עלינו זה מכבר. לחם שום ושמן זית (14 ₪) היה טוב לגירוי, הסלט הספרדי, שהיה מורכב משעועית לבנה (רכה וטובה), עגבניות, בצל סגול ופטרוזיליה (29 ₪) היה מרענן ודי מוצלח. הקרפצ'ו פילה בקר בשמן זית ופרמזן (42 ₪) היה רך ומצוין. התפנקנו גם עם הפיקניה, רצועות קטנות של שייטל; מנה שהייתה פשוט מצוינת. עם פתיחה שכזאת ויין אדום שרומם את רוחנו עוד יותר, תקוותנו הייתה אחת: שיימשך רק כך.

עיקרית
למנה עיקרית דווקא רצינו ל"תקוף" איזה פורטרהאוס רציני או אפילו טי-בון מכובד, אבל לצערנו נבצר מהבעלים לספק לנו את הסחורה, ולא כי לא היה, כי אם פשוט מהסיבה שהנתחים לא היו מספיק מיושנים ובשלים מבחינתו לאכילה. די הופתעתי לטובה, אציין, מה שמלמד על אי ההתפשרות על האיכות ב"מקום של בשר", גם במחיר של אכזבה מסוימת ללקוח.
"הסתפקנו" במנות של נתח פילה בקר 300 גר' (135 ₪) ובפריים ריב כ- 600 גר' (24 ₪ ל- 100 גר'). כאן אני חייב לעשות הפסקה ולקחת אויר. זה היה משהו אחר. ציקצוקי השפתיים וקולות אנחות ההנאה נשמעו בכל ביס, ולפחות למרחק של מספר שולחנות. לא נעים, אבל כל כך טעים. מזמן לא בא לפינו משהו בסדר גודל שכזה. הפריים ריב, אנטריקוט על העצם, היה קריספי בצדיו החיצוניים, עסיסי ורך בתוכו, ובעל טעם משגע. פיצוץ של טעמים. תענוג. אחד הטובים שאכלנו מעודנו. הפילה, אוך הפילה. מי שמכיר אותי יודע שפילה בקר אינו מהמועדפים אצלי, אבל במקרה הזה, מזמן מזמן לא טעמנו בשר בעל רוך ומרקם שכזה. פשוט נפלא. כל כך רך שפשוט נמס בפה.

את המנות העיקריות עטפנו במבחר סוגים שונים של תוספות לגיוון: סלט ירוק, צ'יפס הבית, טבעות בצל וגרטן תפו"א (14 ₪ כל מנה), תוספות שהיו ברמה סבירה והאחרונה שהייתה מעולה.

לסיום הארוחה המשביעה הזמנו קפה וגם מספר מנות אחרונות לקינוח, שהיו די סבירות, אבל למי כבר היה אכפת או זוכר אחרי החוויה שעברנו.

סיכום
אני לא יודע מה קרה פה, אבל משהו טוב קרה. יגיד מי שיגיד שאולי נסחפתי, אבל כמה טוב היה להיסחף. אז כן, כאשר מגיע אז מגיע. והרבה כבוד. עם בשר שכזה אפשר להיסחף ממנה למנה, ומביס לביס וללא מעצורים. האווירה מושלמת, ושרק יימשך כך ותישמר הרמה.
כ- 220 ₪ לאדם, ושתייה.

הבית השחור
דניאל רוגוב | "הארץ", גלריה, 06/09/2015

מקום של בשר", השוכן בבית משופץ בשכונת נווה צדק בתל אביב, מציג פנים חדשות בסצנת הסטייק-האוס התל-אביבית. הצבע השולט פה הוא שחור, הן בבר הנאה, הן בשולחנות ובכיסאות, במסגרות הברזל של החלונות, ואפילו במסגרת של המראה הגדולה שמקשטת קיר אחד. כדי לאזן את כל זה, הקירות והתקרה סוידו בצבע בהיר, אך התאורה העמומה מושכת בכל זאת לצד האפלולי. לעיצוב הרומנטי השקט נוספת מוסיקה שקטה שרובה איטלקית וספרדית, הווליום שלה מאפשר לסועדים לשמוע את עצמם ואת בני זוגם.

את ארוחתי פתחתי במנה של קלמרי מטוגנים, ואף שבחרתי באופציה הקטנה מהשתיים שמוצעות בתפריט, קיבלתי מנה נדיבה מאוד. טבעות הקלמארי היו טעימות, פריכות ולעיסות במידה הנכונה ולהן התלוו פלחי לימון ורוטב טרטר עשוי כהלכה.

המשכתי בסטייק אנטרקוט במשקל 300 גרם שהיה מענג ביותר. הסטייק, שעליו בזקו מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי בעת צלייתו בגריל, היה עשוי מדיום-רייר כפי שביקשתי, עם כמות השומן הראויה וללא גידים, והיה אחד מהסטייקים הנימוחים והטעימים שטעמתי - מהסוג שתמיד מקווים לקבלו ורק לעתים נדירות זוכים בו. לצד הסטייק הוגשו שני רטבים, רוטב חרדל מתקתק ורוטב ציר בקר כהה. שניהם היו טובים, ועל כן אכלתי מחצית מן הסטייק עם האחד ואת המחצית השנייה עם האחר. כתוספת בחרתי בתרד מוקרם שהיה כה חלק וטעים שביקשתי, וגם קיבלתי, עוד ממנו.

לקינוח אימצתי את המלצתה של המלצרית הנחמדה והזמנתי מה שהיא כינתה "עוגת ביסקוויטים", שהתגלתה כעוגת שכבות שבתחתיתה שתי שכבות של בישקוטים שעל כל אחת מהן מרחו קרם וניל עשיר ועל שתיהן הניחו שכבה נוספת של פונדנט שוקולד. יש מי שיראו בקינוח הזה וריאציה על טרימיסו או על עוגת וניל אנגלית, אבל בכל מקרה העוגה הייתה עשירה, חלקה ומענגת וליוותה היטב את האספרסו ששתיתי לסיום הארוחה.

לאורך כל ארוחתי השירות היה נעים וקשוב. תפריט היין טוב, אך מאחר שהגעתי למסעדה לאחר יום של טעימות יין העדפתי לשתות בירה, שאותה קיבלתי, לשמחתי, בכוס בירה שצוננה קודם לכן במקפיא. חשבוני הסתכם ב-160 שקלים ולכך נוסף מחיר בקבוק גולדסטאר בסך 18 שקלים. בביקוריי הבאים בכוונתי לטעום מהטי-בון סטייק ומהפורטרהוס המוצעים אף הם בתפריט.

מהן מסעדות הבשר הטובות בארץ
גלי וולוצקי | כלכליסט, 06/09/2015
סינטה טובה ללב עצוב
הילה אלפרט | ישראל היום, 06/09/2015
לקראת יום העצמאות: מסעדות בשר מומלצות
רונית ורד | עכבר העיר און ליין מוסף הארץ, 06/09/2015